انواع سنگ نمای رومی - 09121520561
انواع سنگ نمای رومی
نمای رومی چیست؟
نمای رومی به نماهایی گفته می شود که در آن از جزییات و المان های متعددی مانند ستون ها، صراحی، قرنیز های رومی و قوس های گرد و عریض استفاده شده است.
در این نوع نما از ابزارها و المان های متعددی از جمله ستون های سنگی بلند و تزیین شده که به شیوه های دوریک، کرنتین و یونیک در قسمت های مختلف از جمله ورودی ساختمان تعبیه می شود و المان های دیگری مانند سرستون، صراحی، مجسمه و کتیبه استفاده می شود. مهم ترین ویژگی نمای رومی تقارن میان دو طرف آن است. مهم ترین مشخصه های نمای رومی استفاده از جزییات زیاد و پیچیدگی آن می باشد.
از دیگر ویژگی های نمای رومی پنجره های بلند صاف یا قوس دار، سقف بلند که موجب جلال و شکوه ساختمان می شود و منحنی های استفاده شده در طراحی کلاسیک که موجب القای حس راحتی و آرامش در انسان می شود.
بیشتر بخوانید: انواع سنگ ساختمانی برای نما رومی
یکی از اصلی ترین دلایل رواج نمای رومی را می توان تجمل گرایی دانست. در گذشته این نوع نما عمدتا برای ساختمان های خاص مثل اماکن فرهنگی و یا مجتمع های لوکس و گران قیمت استفاده می شد.
اما با گذشت زمان؛ به علت در دسترس بودن مصالح آن و ارزشی که به ساختمان می بخشد، استفاده از این سبک نما افزایش یافته و امروزه می توان انواع نمای رومی را به صورتهای نمای رومی ساده، نمای رومی ساختمان دو طبقه، یک طبقه، نمای رومی ویلایی و غیره مشاهده نمود.
شاید عده ای با این سبک نما به دلیل نا همخوانی با فرهنگ ایرانی، مخالف باشند در صورتی که این گونه نیست، در ادامه نگاهی به تاریخچه این سبک نما خواهیم داشت.
تاریخچه نمای رومی ساختمان
با نگاهی به بناهای بازمانده قبل از اسلام مانند تخت جمشید، استفاده از صراحی ها، مجسمه های سنگی ،کتیبه ها و ستون های بلند سنگی که همان المان های نمای رومی هستند متداول بوده است .
همزمان با امپراطوری ایران؛ امپراطوری روم نیز اشتراکات زیادی با این سبک طراحی داشته و به دلیل تاثیرات فرهنگی این دو امپراطوری بزرگ، تلفیقی از معماری شرق و غرب بوجود آمد که نتیجه آن، نمای کلاسیکی است که به نام نمای رومی گسترش یافته است. این نما حس شکوه، تجمل و ابهت را به بیننده القاء می کند و طرفداران بسیاری دارد.
بیشتر بخوانید: ويژگی های کانترتاپ کوارتز
معرفی رایج ترین مصالح نمای رومی
در اکثر نماهای رومی از سنگ های طبیعی استفاده می شود به نام نمای رومی با سنگ های طبیعی شناخته می شود. با این وجود انواع دیگری از این سبک نیز وجود دارد از مصالح دیگری مانند سرامیک و یا سیمان استفاده می شود. برای انتخاب صحیح مصالح انواع نما از جمله نمای رومی، باید چند فاکتور اساسی مانند طول عمر و دوام، سازگاری با شرایط آب و هوایی، زیبایی و داشتن همخوانی با فضا، هزینه و… مورد بررسی قرار گیرد. مسلما بهترین گزینه در این رابطه سنگ است.
نکات اساسی اجرای نمای رومی سنگی
سنگ های ساختمانی یکی از بهترین مصالح برای اجرای نمای رومی است، چون سنگ در نما و به ویژه نمای رومی، شکوه و زیبایی خاصی به ساختمان می بخشد و از دوام و ماندگاری بالایی نیز برخوردار می باشد. در صورت انتخاب سنگ مناسب همه این موارد قابل دسترسی است. ویژگی های سنگ های مختلف با یکدیگر متفاوت است و هر سنگ مناسب مکان خاصی است. مثلا اگر سنگ مرمریت در معرض نورخورشید قرار بگیرد، تغییر رنگ می دهد و انتخاب خوبی برای نمای بیرونی نیست.
مراحل اجرای نمای رومی سنگی
طراحی نقشه نمای رومی
اولین مرحله ساخت نمای ساختمان نمای رومی، تهیه نقشه است. اجرای نمای رومی قاعده و قانون خاصی ندارد و تقریبا همه چیز به سلیقه و درخواست مشتری طراحی می شود. هر چقدر جزییات بیشتری در طراحی نمای رومی ساختمان در نظر گرفته شود، نما پیچیده تر، با شکوه تر و در عین حال پر هزینه تر خواهد بود. در نقشه، علاوه بر تعیین میزان و نوع عناصر، میزان برجستگی نما و میزان قوس ها، ضخامت سنگ ها نیز تعیین خواهد شد.
بیشتر بخوانید: سنگ کانترتاپ آشپزخانه
شاسی کشی و رابیتیس کاری
پس از طراحی نقشه، شاسی کشی یا همان آهن کشی نمای ساختمان که مهمترین مرحله در اجرای نمای ساختمان است انجام می گیرد. در صورتی که این مرحله به درستی انجام نشود، احتمال تخریب نما وجود دارد که علاوه بر از بین رفتن زیبایی نما، حوادث و خسارت هایی به ساختمان وارد خواهد شد. شاسی باید وزن نمای ساختمان را تحمل نمودمه و به استحکام به بیفزاید.
علاوه بر این با اجرای شاسی، مهندسان می توانند هر نوع طرح و شکلی در نمای ساختمان اجرا کنند. همچنین اگر عملیات شاسی کشی به درستی و با استفاده از مصالح باکیفیت انجام شود؛ به انعطاف پذیری ساختمان کمک می کند و باعث مقاومت ساختمان در برابر زلزله خواهد شد.
رابیتیس کاری نیز به برای ایجاد فرم ها و منحنی ها انجام می شود. نکته مهم در این دو مرحله، تاثیر ضخامت و نوع سنگ ها در اجرای شاسی کشی و رابیتیس کاری است، هر چه وزن نما بیشتر باشد، شاسی نیز باید مقاوم تر باشد.
نصب سنگ و ابزارها
روش های مختلفی جهت نصب سنگ نمای ساختمان وجود دارد که همه در دو دسته نصب خشک و نصب تر قرار می گیرند. برای نمای رومی از سنگ تراورتن استفاده می شود و تراورتن چسبندگی خوبی با ملات دارد، رایج ترین روش نصب سنگ نمای رومی به روش دوغاب است. به منظور افزایش استحکام اتصال سنگ به ساختمان، استفاده از اسکوپ الزامی است.
بیشتر بخوانید: خرید سنگ نما
وزن نمای رومی به تنهایی بالا است و با ملات تر، وزن آن نیز دوچندان می شود که از نظر اصول ساختمان سازی مناسب نیست. در نمای رومی، علاوه بر توجه به اجرای صحیح نصب سنگ، نصب اصولی و صحیح ابزارهای آن مخصوصا سرستون ها بسیار مهم است.
نحوه محاسبه متراژسنگ نما رومی
برای اندازه گیری متراژ سنگ موردنیازنمای رومی، علاوه بر اندازه گیری مساحتی که باید نما شود، باید به جزییات نمای رومی نیز توجه نمود. مدل سنگ نما رومی نیز در متراژ سنگ مورد نیاز موثر است. متراژ سنگ به کار رفته در نمای رومی، بیشتر از نماهای معمولی است. همچنین میزان پرتی سنگ در این سبک بیشتر است که باعث می شود که قیمت تمام شده بالاتر باشد.