عوامل موثر در قیمت سنگ ساختمان ☎ 09121520561
عوامل موثر در قیمت سنگ ساختمان
امروزه سنگ های ساختمانی جزو مصالح پرکاربرد در بسیاری از پروژه های ساخت و ساز هستند. انواع سنگ های ساختمانی مقاومت و استحکام متفاوتی در برابر ضربه و فشار دارند و در استفاده از آنها باید به میزان مقاومت فشاری آن ها دقت نمود.
سنگ های ساختمانی باید بتوانند در برابر تغییرات آب و هوایی مانند باد، باران و گرما مقاومت کنند، از میزان سختی مناسبی برخوردار باشند به طوری که اگر از آن ها در کف، سنگفرش و در مکان های پر رفت و آمد استفاده شود؛ بتوانند در برابر نیروهای وارد شده بر روی آن ها و سایش، مقاوم باشند.
تمامی این موارد بر میزان کیفیت سنگ تاثیرگذار است، هر چقدر سنگ های ساختمانی از کیفیت و دوام بالاتری برخوردار باشد، متقابلا قیمت نهایی آن ها نیز افزایش می یابد. عوامل تاثیرگذار بر روی قیمت های سنگ های ساختمانی، به نوع فرآوری و نحوه استخراج سنگ ها نیز بستگی دارد.
بیشتر بخوانید: قیمت سنگ نما ساختمان
نحوه استخراج سنگ ساختمانی
یکی از فاکتورهای مهم که بر روی قیمت سنگ های ساختمانی تاثیر می گذارد، نحوه استخراج و نوع فرآوری سنگ است. برای استخراج سنگ ها از سیم های برش متفاوتی استفاده می شود. برش سنگ باید به گونه ای باشد که در نهایت، سنگ، یکدست بدست آید. بر اساس جنس سنگ ، نوع استخراج آن نیز متفاوت است.
انواع روش های فرآوری سنگ که توسط کارخانه های تولید کننده سنگ های ساختمانی بر روی آن ها انجام می شود، بر روی قیمت سنگ موثر خواهد بود. میزان کیفیت رزین به کار رفته در سطح سنگ، نوع رنگ سنگ، استفاده از توری در پشت سنگ و سایر موارد، عوامل موثر دیگری هستند که بر روی میزان کیفیت فرآوری سنگ نقش دارند.
برای استخراج برخی از سنگ ها نیاز به استفاده از ماشین آلات و دستگاه های خاص می باشد، به همین دلیل، استخراج سنگ هایی مانند گرانیت در مقایسه با سنگ های دیگر هزینه بسیار بالاتری خواهد داشت. هر چقدر سنگ سخت تر باشد، استخراج آن دشوارتر می شود و در نتیجه هزینه های تولید آن ها نیز بیشتر خواهد شد.
عوامل موثر بر قیمت سنگ ساختمانی
از جمله عواملی که بر قیمت سنگ ساختمانی تاثیر گذار هستند، نوع سنگ، برش سنگ، رنگ آن، دوام سنگ و نوع فرآوری می باشند که در ادامه به بررسی این عوامل می پردازیم.
بیشتر بخوانید: کاربرد و کاربری مناسب سنگ ساختمان
نوع سنگ
سنگهای ساختمانی بسیار متنوع هستند و با توجه به نوع ساختمان و سلیقه صاحب ساختمان، می توان سنگ مورد نظر را انتخاب نمود. معروفتین سنگ های ساختمانی گرانیت، مرمریت، تراورتن و مرمر هستند. سنگ گرانیت دارای زیبایی منحصر به فردی است و برای ساخت ستون، دیوارها و کف ساختمان بسیار مناسب است. سنگ مرمریت نیز یک سنگ متراکم و قوی است و در مکانهایی که به سنگ مقاوم نیاز است استفاده میشود.
سنگ مرمریت انتخاب مناسبی برای پله و کف ساختمان و مکانهای پر رفت و آمد خواهد بود. سنگ تراورتن یکی دیگر از انواع سنگهای ساختمانی است که به دلیل بافت غیر متراکم و تخلخلی که دارد، در نمای ساختمان کاربرد بسیار بالایی دارد. سنگ مرمر نیز به دلیل زیبای خاصی که دارد، به ساختمان جلوه خاصی میبخشد. سنگ مرمر مقاومت خوبی در برابر بارانهای اسیدی ندارند و به همین خاطر در نما استفاده نمیشود. هر کدام از این سنگها به دلیل ویژگیهای متفاوت، دارای قیمتهای مختلفی هستند.
بیشتر بخوانید: کاربرد استاندارد انواع سنگ در ساختمان
برش سنگ
عامل دیگر موثر بر قیمت سنگ ساختمان، نوع برش سنگ میباشد. بسته به نوع سنگ و ابزار آلاتی که توسط آن، سنگ برش داده میشود، قیمت آن متفاوت خواهد بود. به عنوان مثال، سنگ گرانیت دارای مقاومت بسیار بالایی بوده و سنگی سخت است. در نتیجه برای برش و صیقلی کردن آن هزینههای بیشتری صرف خواهد شد. این هزینه میتواند در قیمت سنگ تأثیر مستقیم داشته باشد. به صورت کلی، هرچه سنگ نرم تر باشد، هزینه برش آن کمتر می شود و قیمت آن از سنگهای ساختمانی سخت و محکم کمتر خواهد بود.
رنگ سنگ
رنگ سنگ نیز میتواند یک عامل تاثیرگذار بر قیمت سنگ ساختمانی باشد. رنگ سنگ تاثیر مستقیمی بر زیبایی فضای ساختمان می گذارد. در هنگام انتخاب سنگ، باید به این نکته توجه نمود که برخی از سنگها به مواد شیمیایی واکنش نشان میدهند و رنگ آنها تغییر خواهد کرد، بنابراین سنگی را انتخاب کنید که در اثر واکنش با مواد شیمیایی یا قرارگیری در برابر نور خورشید رنگ و جلوه خود را از دست ندهد.
بیشتر بخوانید: چرا از سنگ در نما استفاده کنیم؟
فراوری سنگ ساختمانی
تولید و ساخت سنگ ساختمانی عملیات مختلفی را شامل می شود که با نام فرآوری سنگ شناخته میشود. از جمله این عملیات میتوان به برش قواره یا کوپ سنگ طبیعی، ماشینآلات متناسب برش سنگ، استفاده از تقویت کنندهها، استفاده از رزین و اپوکسی، صیقل و پرداخت، ساب سنگ، رنگ کردن آن و استفاده از توری و غیره اشاره نمود.
تفاوتی که در هزینههای فرآوری و تولید سنگ ساختمانی وجود دارد، بر قیمت نهایی سنگ ساختمانی موثر خواهد شد. سنگهایی که مانند گرانیت مقاوم هستند، عملیات فرآوری کمتری بر روی آنها انجام میشود و در نتیجه هزینه فرآوری آنها و قیمت نهایی آن سنگ کمتر خواهد بود، اما سنگهایی مانند مرمریت برعکس گرانیتها هستند.
دوام سنگ
هر سنگ از نوعی ساختار فیزیکی و یا شیمیایی خاصی برخوردار است. بعضی از این عوامل فیزیکی و شیمیایی، بر دوام سنگ موثر هستند. یکی از عواملی مهم در کاهش دوام سنگ، تغییرات دمایی است که باعث ترک خوردن و شکستگی سنگ میشود. آب و رطوبت نیز هم تاثیرات منفی بر دوام سنگ داشته باشد.
بیشتر بخوانید: تاثیر استفاده از سنگ ساختمانی در قیمت سازه
در نتیجه هر سنگی که مقاومت بیشتری داشته باشد، قیمت بالاتری خواهد داشت. در زمینه دوام سنگ ساختمانی، پارامترهای دیگری از جمله مقاومت سایشی، مقاومت خمشی و مقاومت فشاری دارای اهمیت هستند.
بررسی قیمت سنگهای ساختمانی پرکاربرد
علاوه بر عواملی که ذکر شد، موارد دیگری مانند طرح موجود در سنگ و تولید داخل یا خارج بودن آن سنگ، بر قیمتها تأثیر گذار است. هر کدام از این نوع سنگهایی که به عنوان سنگهای پرکاربرد شناخته شده اند، دارای مزایا و معایبی خاص و در نتیجه قیمتهای متفاوتی هستند. از بین این سه دسته سنگ، مرمر به دلیل کمبود منابعی که از آن استخراج میشود و گران بودن فرآوری آن در مقایسه با سایر سنگها از قیمت بالاتری برخوردار می باشد. کاربریهای سنگ مرمر متنوع است و بیشتر در ساخت ساختمانهای لوکس استفاده میشود.