سنگ ساختمانی گرانیت 09121520561
از جمله مصالحی که در تولید ساختمان ها استفاده می شودد؛ سنگ است. سنگ ها پس از هزاران سال فشار و حرارت لایه های داخلی زمین ساخته شده اند.
سنگ ساختمانی گرانیت
از جمله مصالحی که در تولید ساختمان ها استفاده می شودد؛ سنگ است. سنگ ها پس از هزاران سال فشار و حرارت لایه های داخلی زمین ساخته شده اند. بیش از صد نوع سنگ طبیعی وجود دارد، اما فقط چند نوع به خصوص را می توان به عنوان سنگ ساختمانی استفاده نمود.
سنگ هایی که برای ساختمان سازی استفاده می شوند؛ باید در برابر حرارت و تغییرات آب و هوایی مقاوم باشند، قیمت مناسبی داشته باشند، در برابر سایش و خمش با رفت و آمد زیاد بر روی آن ها مقاوم باشند و از زیبایی و رنگ بندی خوبی نیز برخوردار باشند. با توجه به مقاومتشان، برای استفاده در ساختمان و بخش های مختلف آن مناسب خواهند بود.
کاربرد و کاربری سنگ ساختمانی
بطور سنگ های ساختمانی در بخش داخلی ساختمان، بخش خارجی ساختمان و به عنوان سنگ تزئینی در نما و یا کارهای هنری استفاده می شود.
بیشتر بخوانید: سنگ ساختمانی کوارتزیت
استفاده از سنگ ساختمانی در قسمت های داخلی
در بخش های داخلی ساختمان از سنگ های طبیعی برای کف و دیوارها استفاده می شود. بنا به نوع سنگ می توان از آن در آشپزخانه، سرویس بهداشتی، حمام برای در کف و دیوار و یا به عنوان وان سنگی ، در کف اتاق خواب، کف سالن، راه پله ها، قاب آسانسور، کانتر و غیره استفاده نمود.
استفاده از سنگ ساختمانی در بخش خارجی
بیشتر استفاده از سنگ های ساختمانی در بخش خارجی برای تزئین نمای ساختمان است. راه پله های ورودی را نیز با این سنگ ها پوشش می دهند. برای سنگفرش فضاهای باز به خصوص تراس نیز می توان از سنگ های طبیعی استفاده کرد، این سنگ ها زیبا هستند و رنگ و جلای ویژه ای به آن می بخشد.
از سنگ های طبیعی علاوه بر نماکاری یا سنگفرش، برای تزئین نیز استفاده می شود. ساخت مجسمه های سنگی، تزئیناتی مانند ستون ها و گلدان های سنگی از موارد استفاده های دیگر سنگ ساختمانی است.
سنگ گرانیت
سنگ گرانیت یکی از معروف ترین سنگهای ساختمانی است و جزء سنگ های آذرین (آتشفشانی) است، این سنگ از کوارتز، میکا، فلدسپار تشکیل شده است. این دانهها در سنگهای گرانیتی با چشم دیده میشوند، این سنگ در لایههای زیرین زمین با فشار زیاد تشکیل میشود، استحکام بالایی دارد و بسیار محکم است. سنگ گرانیت از رنگهای طوسی و خاکستری و سیاه تا صورتی، آبی، سبز و مخلوطی متغیر است. انواع مختلف سنگ گرانیت چینی، کریستال و ابری هستند.
بیشتر بخوانید: سنگ ساختمانی تراورتن
سنگ گرانیت به چند گروه تقسیم میشوند:
سنگهای گرانیت، گابرو، گرانودیوریت، لابرادوریت، برخی سینیتها، گنایسها، شیستها، آمفیبولیت شیستها، بازالتها، آندزیتها. علاوه بر موارد ذکر شده می توان به سنگ گرانیت گنایس اشاره کرد. انواع حد فاصل گرانیت سیاه نام دارد.
سنگ گرانیت غیر از نمای خارجی ساختمان برای روی کابینتها، اپن آشپزخانه، تزئینات داخلی مثل فضای داخلی شومینه، دیوارهها، مجسمه سازی، کفپوش، سنگ فرش، پلهدیواره و کف سرویس بهداشتی و حمام و غیره کاربرد دارد.
سنگگرانیت در رنگهای قرمز، سیاه، قهوهای، شکلاتی، صورتی، آبی و سبز یافت میشوند. دانهبندی این نوع سنگ درشت است و با چشم قابل مشاهده میباشد. گرانیتها بسیار سختبُر هستند و تراکم حجمی بالایی نیز دارند. مقاومت سنگگرانیت نسبت به سنگ تراورتن و مرمر بیشتر است و سطح صیقلی و درخشان آن نیز عمر بالاتری دارد.
از سنگ هایگرانیت برای نماکاری ساختمان، سنگفرش، روی کابینت، پلهها و غیره استفاده میشود. سنگگرانیت گزینه مناسبی برای پلههای ساختمان میباشد. پلههای ساختمان به دلیل رفت و آمد زیاد ساییده میشود و آلودگی روی آنها مینشیند، بنابراین سنگی مانند گرانیت برای که مقاومت و دوام بالایی دارد انتخاب مناسبی خواهد بود.
قیمت سنگگرانیت در مقایسه با سایر سنگها کمی گرانتر میباشد، زیرا هزینهی استخراج این سنگها و صیقل دادن آنها کمی هزینه بر است، به همین علت، بیشتر در نماکاری ساختمانهای مهم از این نوع سنگ استفاده میشود. در سنگهای گرانیت از هیچ ماده پرکنندهای استفاده نمیشود و سنگ، ماهیت طبیعی خود را کاملا حفظ میکند.
بیشتر بخوانید: خرید سنگ ساختمانی
ویژگی سنگ گرانیت
مقاومت در برابر ضربه و فرسایش
مقاومت در برابر نفوذ آب
سختی بالا
استحکام و طول عمر بالا
این سنگ در برابر هوازدگی بسیار مقاوم است
در مکانهای سردسیر به عنوان نمای بیرون ساختمان قابل استفاده است
در فصل سرما به سادگی هوای سرد را از خود عبور نمیدهد و یخ نمیزند
در مقابل آلودگیهای جوی مقاومت بالایی دارد
قیمت مناسبی دارد
در برابر نورخورشید مقاوم است
تنوع رنگ زیادی دارد
معایب سنگ گرانیت
گرانیت بسیار سنگین و نصب آن کار سختی است.
سطح متخلخلی دارد، گران است و جذب آب بالایی نیز دارد.
سنگ گرانیت درز و ترک هایی دارد که به راحتی قابل رویت نیست و محل مناسبی برای رشد باکتری و نفوذ چربی و لکه ها است. بنابراین، باید یک یا دوبار در سال مهر و موم شود.
سنگ گرانیت انعطاف پذیر نیست و نصب آن پرهزینه است.
گرانیت سنگی کاملا طبیعی است و در صورت نیاز، پیدا کردن دو قطعه سنگ گرانیت با طرح یکسان تقریبا امکان پذیر نیست.
بیشتر بخوانید: مزایای کانترتاپ آشپزخانه
انواع سنگ گرانیت
سنگ گرانیت شامل ۲ نوع طبیعی و رنگشده میباشد که از انواع آن میتوان به این موارد اشاره نمود:
گرانیت چینی
گرانیت بروجرد
گرانیت فیروزه
گرانیت تایباد
گرانیت دانه اناری بیرجند
گرانیت نهبندان طوسی کرم
گرانیت خرم دره شکلاتی
گرانیت سفید نطنز
گرانیت مشکی نطنز
گرانیت نطنز
گرانیت سبز خاتم
گرانیت سفید
گرانیت مشکی الموت
گرانیت جنگلی
گرانیت سفید زاهدان
گرانیت قرمز یزد
گرانیت سفید بروجرد
گرانیت تایباد هلویی
گرانیت خرم دره طلایی
گرانیت مشکی تویسرکان
گرانیت زنجان هلویی
گرانیت بیرجند
گرانیت مراغه سفید
گرانیت گل پنبهای نطنز
گرانیت بهاره زنجان
گرانیت نهاوندان گل پنبهای
گرانیت جوکار بروجرد
گرانیت پرتقالی
گرانیت مروارید مشهد
نگهداری از سنگ گرانیت
برای نگهداری از این سنگ می توانید با کمک یک پارچه نرم، آب گرم و مواد شستشو دهنده آن را شستشو دهید. اگر می خواهید هرسال و یا دوسالی یک بار تخته سنگ خود را محکم تر کنید از رنگی که پای آب دارد و مخصوص این کار است استفاده نمایید.
بیشتر بخوانید: کاربرد سنگ ساختمانی
برای جلوگیری از آسیب جدی به سنگ، توصیه می شود هفتهای یک بار از محلول آب و ایزوپروپیل الکل برای تمیز کردن آن استفاده کنید. محلول این ماده را روی سطح اسپری نموده و با دستمالی فاقد پرز، سطح را پاک کنید.
پاک کنندههایی مانند آمونیاک و سرکه باعث از بین رفتن گرانیت می شود، با گذشت زمان احتمال واکنش دادن سرکه یا امونیاک با مواد معدنی سطح سنگ وجود خواهد داشت که منجر به ایجاد لکه در سطح صفحه کابینت می شود.